Skrivarutmaning: Dag 5

09: Vad är ditt favoritbokomslag?
Looking for Alaska är otroligt vackert, och jag tycker även om omslaget till den version av Hobbit som jag har. The Vampire Diaries-böckerna (på engelska) är också jättefina, och Bläckhjärta. Huh. Ja.
 
 
10: Vem är din favoritförfattare:
Har fyra stycken - J.K. Rowling, John Green, Darren Shan och John Ajvide Lindqvist.
 
J.K. Rowling är med på listan av uppenbara skäl; Harry Potter var min barndom och jag minns fortfarande hur tom jag var när jag läste ut sista boken och hur jävla mycket jag grinade efter sista filmen. Hon är fantastisk ♥
 
 
John Green är fantastisk för att han gör något vackert av helt normala situationer. Liksom det är inget speciellt med Gus och Hazel Grace, exempelvis, om man bortser från sjukdomarna. De är två personer som är som vilka andra som helst, och jag tror det är det jag tycker mest om med hans karaktärer. De går liksom verkligen att känna igen sig i.
 
 
Darren Shan är typ, min Gud. Jag sitter här fyra år senare och avgudar Cirque du Freak-serien. Den är så jävla bra! Dessutom har jag läst i princip en bok av alla hans serier och alla är så fantastiska. Darren har en fantastisk förmåga att fläta samman skräck och humor allt i ett och jag avgudar det okej ♥
 
 
(hittade den här och jag bara jA)
 
John Ajvide Lindqvist är en av mina favoritförfattare när det kommer till skräck. Tycker han är bra mycket bättre än Stephen King, faktiskt. Har läst Låt den rätte komma in ca fem gånger och jag har varit lika fastklistrad vid boken varje gång. Efter den är nog favoriten Människohamnför den är så speciell jämfört med hans andra böcker, på något sätt. (Jag har läst alla hans böcker, till och med de med kortare historier i *stolt* C:)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0